1. Se iau copanele de pui, se curăţă de pieliţe, se opăresc 3-4 minute apoi se condimentează cu sare, piper, boia, usturoi, se ung cu miere şi se stropesc cu ulei pe toată suprafaţa. Se acoperă cu crenguţe de rozmarin şi se lasă o oră la macerat.
2. Se curăţă cartofii între timp, se spală şi se taie felii mai mari. Se şterg cu un prosop de bucătărie şi se condimentează
cu sare şi boia, în funcţie de preferinţe.
3. Se toarnă ulei în două tigăi diferite şi se lasă să se încălzească. Într-o tigaie, se pun copanele aromate şi în cealaltă cartofii. Se lasă să se pătrundă copanele pe toate părţile şi să se rumenească bine cartofii, apoi se scot în boluri tapetate cu hârtie absorbantă de bucătărie.
4. Copanele de pui se servesc cu mujdei de usturoi şi cartofi condimentaţi cu boia şi se ornează cu crenguţe de rozmarin.
1 decembrie 2010