Cordon-bleu cu verdeaţă
1. Carnea se spală, se usucă şi se desface în felii subţiri cu grosimea de aproximativ 1 cm. Se condimentează cu sare, piper şi oregano pe ambele părţi, se acoperă şi se lasă la rece 5-10 minute.
2. Caşcavalul se taie felii, după dimensiuneabucăţilor de carne, iar ouăle se bat cu un praf de sare şi pătrunjelul verde tocat mărunt.
3. Pe fiecare bucată de carne se pune câte o felie de şuncă presată şi câte o felie de caşcaval. Se rulează apoi feliile de carne şi se prind cu scobitori să nu se desfacă. Se trec apoi prin făină, ouăle bătute şi la sfârşit prin pesmet. Se pun la prăjit într-o tigaie încinsă cu unt, la foc potrivit până se rumenesc frumos. Se prăjesc pe ambele părţi şi se servesc cu lămâie şi salate de sezon.