Cornuleţe aperitiv
1. Se dizolvă drojdia de bere şi zahărul în laptele călduţ, apoi se toarnă într-o adâncitură făcută în făina cernută şi se amestecă. Se adaugă sare şi verdeaţa uscată, apoi se frământă, adăugând şi câte o lingură de ulei. Se acoperă cu un şervet şi se lasă la dospit, 15-20 minute.
2. Se întinde aluatul într-o foaie groasă de 2-3 cm, care se taie în pătrate cu latura de 8-10 cm. Se pune pe fiecare câte o linguriţă de brânză rasă, câteva feliuţe de bacon şi câteva feliuţe de şuncă. Se înfăşoară în formă de cornuleţ şi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se mai lasă 5-10 minute la dospit, apoi se ung cornuleţele cu oul bătut cu pasta de tomate, un praf de sare şi piper.
3. Se presară parmezan ras şi se coc în cuptorul încins, la foc potrivit, 30-35 minute.