Cele mai simple cornuleţe cu nucă, după o reţetă rapidă şi ieftină. Încearcă şi tu şi nu vei fi dezamăgit!

1. Se cerne făina într-un bol, se face gaură la mijloc şi se adaugă margarina tăiată cubuleţe (după ce a fost lăsată 30 de minute la temperatura camerei).

2. Se frământă bine până se dezlipeşte de pe degete şi se obţine o cocă bună de modelat. Se bagă câteva minute la rece.

3. Între timp, se pregăteşte umplutura din nuci măcinate, zahărul pudră, coaja de lămâie şi esenţa de vanilie. Se amestecă uşor până se leagă puţin.

4. Separat, se scoate coca, se întinde cu sucitorul pe planşetă şi se taie sub formă de pătrate. Se pune la mijloc compoziţia de nuci, se rulează, se ornează cu bucăţele de rahat şi nuci şi se bagă în cuptorul încins. După ce s-au copt, se scot şi se servesc pudrate cu zahăr.