- Se lasă toate ingredientele câteva ore la temperatura camerei.
- Separat, într-un bol se pune untul şi se freacă cu zahărul, sarea, vanilia şi brânza dulce de vaci. Se adaugă ouăle unul câte unul şi se amestecă bine până se obţine o cremă pufoasă şi foarte gustoasă.
- În această compoziţie, se încorporează treptat praful de copt stins în laptele călduţ, stafidele, coaja de lămâie şi de portocală şi, la sfârşit, se adaugă făina cernută.
- Se unge o formă rotundă, cu gaură la mijloc, cu unt din abundenţă şi se tapetează cu făină. Se încălzeşte cuptorul în prealabil.
- Se amestecă încet ca să nu se lase şi se toarnă în tava pregătită în prealabil. Se bagă la cuptor şi se lasă la copt. După ce s-a rumenit, se scoate din tavă, se lasă să se răcească şi se pudrează cu zahăr.
Coroniţă cu brânză şi stafide
Usor