Încearcă un preparat cu aspect spectaculos şi un gust delicios. Reţeta de coroniţă cu carne nu este deloc grea!

1. Pentru aluat, se pun într-un vas faina, oul, drojdia, sarea, untul topit si puţina apa calduţa. Se amesteca si, daca mai e nevoie, se mai adauga apa. Aluatul obţinut se lasa la dospit o ora, cu vasul acoperit, într-un loc calduros.

2. Între timp, se pregateste umplutura. Se calesc carnea cu ceapa taiata cubuleţe, morcovul ras, sare si piper. Se lasa sa se raceasca si se adauga gogosarul murat taiat cubuleţe, patrunjelul si doua oua batute.

3. Se întinde jumatate din aluat într-o tava de pizza, apoi jumatate din umplutura se asaza cu lingura pe marginea aluatului. În mijloc se cresteaza aluatul cu un cuţit formând 8 triunghiuri, apoi fiecare triunghi se trage peste umplutura si se apasa vârful cu degetul pentru a se lipi.

4. Se unge cu galbenus batut, se presara seminţe de susan si mac (opţional) si se da la cuptor pâna se rumeneste frumos, circa 30-40 minute, în funcţie de cuptor.