Coroniţă din costiţă

135 minute
Mediu

1. Costiţele de porc se spală şi se ung cu ulei de măsline, apoi se presară cu sare şi piper. Codiţele de ţelină se spală şi se toacă mărunt. Morcovii se curăţă, se spală şi se dau pe răzătoare. Roşiile se spală, se curăţă de pieliţe şi se toacă mărunt, cubuleţe. Usturoiul se curăţă şi se taie în felii subţiri. O ceapă se curăţă şi se taie mărunt. Două cepe se decojesc şi se taie în sferturi.

2. Se îndepărtează coaja de la chifle şi miezul se înmoaie în 6 linguriţe de ulei de măsline. Se amestecă bine. Ouăle se bat şi se amestecă cu pătrunjelul tocat mărunt, busu­iocul mărunţit, cu sare şi piper şi se toarnă peste miezul înmuiat în ulei. Ceapa tocată, usturoiul, sucul de lămâie, ţelina, morcovii şi roşiile se amestecă bine şi se călesc în puţin ulei. Sferturile de ceapă şi foile de dafin se pun pe fundul unui vas de copt.

3. Se formează coroniţele din costiţe, ca în imaginea alăturată, şi se cos la capete. Se aşază apoi pe patul de ceapă din vasul de copt şi se umplu cu amestecul din miez de pâine, ouă şi condimente. Se coace la cuptorul încins la 200 C timp de 45 de minute, până prind o crustă aurie. Se servesc cu ceapă şi cartofi tăiate sferturi şi coapte în cuptor.