1. Cotletul de porc se curăţă de pieliţe, se trece printr-un jet de apă şi se pune să fiarbă într-un litru de apă cu un praf de sare. Se acoperă şi se lasă la foc mic.
2. Se încearcă dacă a fiert şi, dacă apa a scăzut, se adaugă uleiul, vinul, se condimentează cu sare, foi de dafin, piper boabe şi măcinat şi cu cimbru. Se lasă să mai clocotească 30 de minute, se scoate şi se pune într-o tavă termorezistentă.
3. Se stropeşte cu sosul de vin şi se adaugă usturoiul măcinat şi restul de cimbru verde. Se bagă în cuptor să se rumenească şi se stropeşte din când în când cu sosul din tavă, ca să nu se usuce.
4. Separat, se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot şi se curăţă. Se pun întregi în tava cu cotletul de porc. Se mai lasă 20 de minute.
30 decembrie 2010