Cotlet de porc cu sos de coacăze roşii

Nordicii  sunt cei care au mâncat primii fripturile cu sosuri dulci-acrişoare. Gustă şi tu din cotletul de porc cu sps de coacăze roşii, savuros!

1. Se asezoneaza bucata de cotlet cu piper 5 arome din abundenţa. Se freca bine ca sa patrunda aromele în carne. Se îmbraca bucata de cotlet în folie de aluminiu şi se pune în tava. Se completeaza cu apa cam pâna la jumatatea cotletului şi se da la cuptor aproximativ 45 minute.

2. Cât sta cotletul în cuptor, se pregateste sosul. Se pun coacazele roşii şi zaharul brun într-un vas şi se dau în câteva clocote, pâna începe sa se îngroaşe. Se trec într-o sita şi se strecoara bine, presând coacazele. Sosul obţinut se pune înapoi în vas, se adauga oţetul balsamic, coniacul, sosul Worchester şi piper, dupa gust. Se lasa pe foc pâna capata consistenţa unui sos.

3. Se scoate carnea din folie şi se unge cu doua linguri de sos pe toata suprafaţa. Se da din nou la cuptor pentru 15-20 de minute, dupa care se scoate şi se acopera cu folie de aluminiu câteva minute ca sa se odihneasca. Se taie felii cu un cuţit bine ascuţit şi se serveşte cu sosul de coacaze roşii.