Cotlet de porc la grătar cu vinete coapte
1. Cotletele de porc se spală, se usucă şi se condimentează cu puţin piper şi verdeaţă uscată. Se pun într-un castron, se ung cu puţin ulei şi se lasă la rece o jumătate de oră. Vinetele se taie felii groase de 1-1,5 cm, se dau cu un praf de sare şi se lasă la scurs pe un tocător.
2. Cotletele de porc se pun pe grătarul foarte bine încins şi se lasă câte 8-10 minute pe fiecare parte. Se coc şi vinetele şi se lasă la scurs pe un grătar. Cele mai frumoase felii se păstrează, iar restul se curăţă de coajă şi se amestecă cu usturoiul pisat cu sare şi puţin ulei şi zeamă de lămâie.
3. Cotletele de porc se servesc cu salată de varză şi garnitură de vinete coapte peste care se pune câte o linguriţă de salată de vinete.