Cotlete de miel în crustă a la Gordon Ramsay

Usor

Învață să prepari cele mai delicioase cotlete de miel în crustă de ierburi aromatice, după o rețetă a celebrului chef Gordon Ramsay.

Mod de preparare:

Cotletele de miel

Încinge cuptorul la foc iute, 200 de grade Celsius. Răzuiește grăsimea de pe cotlete cu un cuțit și presară din belșug sare și piper. Încinge puțin ulei de măsline într-o tigaie la foc mare și prăjește foarte puțin carnea, cât să se facă o crustă care să mențină umezeala în interior.

Pune mielul la cuptor circa 7-8 minute, iar între timp prepară crusta de ierburi aromatice.

Crusta de ierburi aromatice

Pune toate ingredientele, mai puțin muștarul într-un blender și pulsează de câteva ori, pânbă obții o compoziție omogenă și verde. Toarnă amestecul de ierburi într-un castronel și lasă deoparte.

Asamblarea mielului în crustă după rețeta lui Gordon Ramsay

Scoate cotletele de miel din cuptor și unge generos cu muștar pe toate părțile. Tăvălește carnea plină de muștar prin amestecul de ierburi până ce este acoperită complet de verdeață. Lasă să se odihnească.

Pune carnea la loc în tavă și mai lasă la cuptor circa 3-4 minute, exact înainte de servire.

Gordon recomandă să servești cotletele de miel în crustă de ierburi aromatice cu cartofi țărănești sau în stil provencal, dar poți încerca și alte garnituri, după gust.