Cotlete pane cu orez
1. Se aleg 4 cotlete subţiri, se bat cu ciocanul de şnitele şi se condimentează cu sare şi piper măcinat. Se stropesc cu ulei şi se lasă la rece. Separat, se bat ouăle cu un praf de sare şi se condimentează cu o linguriţă de muştar cu hrean şi cu cimbru.
2. Pe un platou se amestecă pesmetul cu parmezanul. Se scot cotletele de la rece şi se trec prin pesmet-ou-pesmet, apoi se prăjesc în uleiul încins. După ce s-au rumenit, se scot cu spumiera pe un prosop absorbant.
3. Se alege şi orezul şi se pune să fiarbă la foc mic în apă cu sare şi unt. După ce a fiert, se acoperă cu un capac şi se lasă câteva minute în cuptor.
4. Cartofii se curăţă de coajă şi se prăjesc în uleiul încins în prealabil. Cotletele pane se servesc cu garnitură de orez şi cartofi prăjiţi şi se ornează cu pătrunjel proaspăt şi feliuţe de lămâie.