1. Din făină, apa sau laptele în care s-a dizolvat drojdia în prealabil şi o linguriţă de sare se frământă un aluat elastic. Se lasă la dospit cam o oră. După ce aluatul a crescut, se taie din el bucăţi, în funcţie de mărimea dorită (se pot folosi şi forme speciale), şi se modelează covrigeii. După ce s-a terminat de modelat coca, se mai lasă covrigii la crescut încă 15 minute.

2. Între timp, se pune pe foc o oală cu apă şi se lasă până dă în clocot. Apoi se adaugă covrigeii şi se lasă la opărit câte un minut fiecare, până se ridică la suprafaţă. Se scot cu o paletă, se lasă puţin la scurs, apoi se pun în tava de copt, tapetată în prealabil cu hârtie specială. Se presară deasupra chimen, susan, mac, sare grunjoasă după preferinţe şi se dau la cuptor, la foc potrivit, 15-20 de minute.