Cozonac cu nucă
- Se face maiaua din drojdie, 2 linguri de făină şi puţin lapte cald. Se lasă la dospit aproximativ 20 de minute, apoi se începe frământarea.
- În maiua pregătită, se adaugă gălbenuşurile frecate cu sare, albu-şurile bătute spumă, zahărul, laptele, coaja de lămâie şi de portocală, puţin rom, ulei şi, la sfârşit, făina cernută. Se frământă bine cu unt. Aluatul se acoperă cu un prosop curat de bucătărie şi se lasă o oră la tempera-tura camerei, să crească.
- În acest timp, se macină nucile şi se amestecă cu zahărul vanilat, coaja de lămâie, stafidele înmuiate în rom şi cacaua. După ce a crescut, aluatul se scoate pe planşetă şi se împarte în funcţie de câte tăvi aveţi. Se întinde coca, se pune umplutura de nucă, se rulează şi se mai lasă să crească în tavă. După aceea, se ung cu ou bătut şi se bagă în cuptorul cald. După ce s-au rumenit, se scot şi se lasă la răcit.
din aceeasi categorie