Mai intai si mai intai trebuei sa ne ocupam de drojdie.O desfacem peste putin lapte indulcit( nu fierbinte) si o lasam sa creasca.Mai pastram lapte pentru nr 2.Apoi o adaugam peste compozitia finala de la nr 2
Luam pachetul de faina.Il cernem.In mijlocul lui facem o mini gaura, ca si cum am incerca sa batem pe masa de lucru.Depozitam in acest mini-spatiu , laptele fierbinte ! Si amestecam cu mana libera( nu e necesar uleiarea acesteia.
Luam galbenusurile celor 8 oua si le frecam mai intai cu sare. Pe urma le adaugam in lapte si mestecam bine,urmand ca dupa ce ouale se sa fi incorporat, sa adaugam si zaharul.Iar in timp ce acest continut se indulceste adaugam in mod ritmat si treptat ulei.E encesar ca acesta sa se incorporeze .
Pasul urmator : Framantarea ! dragi gospodine, urmeaza cea mai grea munca ! Trebuie sa framantam indeauns de bine aluatul astfel incat sa avem, o masa consistenta.Umplutura pentru cozonac cu nuca

Albusurile ramase de la aluat( 8) le batem pana cand acestea devina o masa spumoasa si omogena
Adaugam treptat zahar( 1 cana) si avem grija ca acesta sa se incorporeze masei spumoase
Adaugam ulterior 20 ml lapte incalzit + nucile date la masina de tocat ( indicatia editorilor a fost de 400 mg insa puteti pune oricat de multa nuca doriti !)

Trimisa de: Pop Aurelia