1. Se dizolvă drojdia de bere şi o linguriţă rasă de zahăr în laptele călduţ. Se freacă până se omogenizează, apoi se toarnă într-o adâncitură făcută în făina cernută. Se amestecă cu puţină făină, până se obţine o compoziţie de consistenţa smântânii. Se acoperă cu un strat de făină şi se lasă să crească într-un loc cald, 10-15 minute.

2. Între timp, se bat ouăle cu un praf de sare, zahărul şi zahărul vanilat, iar untul se freacă spumă.

3. La maiaua crescută, se adaugă ouăle bătute, coaja de lămâie şi jumătate din unt. Se frământă cu restul de făină până se desprinde uşor de pe vas, se acoperă cu un şervet şi se pune la dospit, într-un loc cald, aproximativ 30 minute.

4. Între timp, se pregătesc umpluturile. Pentru compoziţia de nucă, se pune laptele la foc mic, apoi se adaugă zahărul şi se amestecă până se topeşte. Se pun apoi şi nucile, iar când se răceşte se adaugă pesmetul şi se aromează cu vanilie. Pentru compoziţia de mac, în laptele încâlzit se adaugă zahărul şi macul. Se lasă să fiarbă 2 minute, apoi se adaugă untul şi pesmet cât să se lege. Se aromează cu zahăr vanilat şi scorţişoară.

5. Aluatul crescut se împarte în două. Se întind în foi subţiri, apoi se ung cu restul de unt, se rulează şi se întind din nou. Se umplu cu cele două compoziţii, se rulează şi se împletesc. Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se mai lasă la dospit 15 minute.

6. Se unge cu ou şi se coace în cuptorul bine încins, la foc potrivit, 30-40 minute.