Cozonac cu unt şi migdale

1. Se cerne făina într-un bol şi se amestecă cu maiaua, pregătită din drojdie, lapte şi zahăr. Se amestecă preţ de câteva minute şi se adaugă ouăle, unul câte unul, şi restul de zahăr rămas de la maia, amestecat cu zahărul vanilat, zahărul tos şi coaja de lămâie.

2. Aluatul se lasă câteva minute la căldură şi, după ce s-a topit untul, se frământă uşor, adăugându-se untul călduţ până se încorporează tot şi coca nu se mai lipeşte de mână.

3. Aluatul se aşază lângă o sursă de căldură şi se acoperă cu un prosop de bucătărie iar după ce a crescut se împarte în două şi se întinde cu sucitorul pe planşetă. Cele două bucăţi, se pot împleti şi se aşază în tava tapetată cu unt.

4. Cozonacii se ung cu ou bătut şi pe deasupra se presară fulgii de migdale. Se bagă în cuptor, se răsucesc o singură dată şi, după ce s-au făcut, se lasă să se răcească şi se pudrează cu zahăr.