1. Se dizolvă drojdia de bere şi o linguriţă rasă de zahăr în 3-4 linguri de lapte călduţ. Se freacă până se omogenizează, se lasă deoparte 5 minute, apoi se toarnă într-o adâncitură făcută în făina cernută. Se amestecă cu puţină făină, până se obţine o compoziţie de consistenţa smântânii şi se acoperă cu un strat de făină. Se lasă să crească într-un loc cald, 10-15 minute.

2. între timp, se bat 2 ouă cu un praf de sare şi restul de zahăr, iar laptele se încălzeşte şi se aromează cu zahărul vanilat, câteva cuişoare şi coaja de lămâie. Stafidele se spală, se curăţă, se usucă şi se stropesc cu rom.

3. La maiaua crescută, se adaugă laptele călduţ, ouăle bătute şi untul înmuiat. Se frământă energic până se desprinde uşor de pe vas, apoi se adaugă nucile tocate şi stafidele, adunând aluatul de la exterior spre interior. Se acoperă cu un şervet de bucătărie şi se pune la dospit, într-un loc cald, ferit de curent. Se lasă aproximativ 30 minute.

4. Se formează din aluat sfere mici, cu diametrul de 1-2 cm, care se pun în tava tapetataă cu hârtie pergament. Se aşază unele lângă altele, imitând forma unui miel. Se lasă din nou la dospit, 15-20 minute.

5. Se unge cu gălbenuş bătut şi se în coace în cuptorul bine încins, la foc potrivit, 25-30 minute. Cu 5 minute înainte de a fi gata se ornează cu albuş bătut spumă cu zahăr pudră, stafide şi cuişoare.