1. Cu 3-4 ore înainte de începerea frământatului, toate ingredientele trebuie ţinute la temperatura camerei.
2. Într-un bol, se dizolvă drojdia în laptele călduţ şi 1-2 linguriţe de zahăr. Se acoperă şi se lasă maiaua la dospit. Se freacă ouăle cu un praf de sare, iar laptele se încălzeşte şi se amestecă cu restul de zahăr, coaja de lămâie şi vanilie. Se freacă untul spumă.
3. Se cerne făina într-un bol mai mare, se face o adâncitură, se toarnă maiaua şi se amestecă puţin. Se mai lasă câteva minute să crească. Se adaugă laptele călduţ şi aromat, ouăle şi untul şi se amestecă până se omogenizează aluatul. Se frământă bine şi se lasă să crească. Între timp, se pun stafidele să se înmoaie în puţin rom.
4. După ce a crescut aluatul, se întinde într-o foaie şi se împarte în funcţie de mărimea tăvilor. Se tapetează tăvile cu unt şi apoi se întinde aluatul. Se presară stafidele pe toată suprafaţa, se rulează şi se mai lasă să crească 15-20 de minute, înainte de a fi băgat în cuptor. După ce s-a copt, se pudrează cu zahăr pudră din belşug.