Cozonăcel rulat cu cremă de nuci
1. Se dizolvă drojdia în lapte şi, împreună cu un praf de zahăr, se amestecă cu făina. Se lasă acoperită la cald 10 minute. Se amestecă făina, zahărul, sarea, untul, coaja de lămâie, oul bătut şi laptele cu drojdia şi se frământă bine. Se lasă la dospit 20 de minute.
2. Între timp, se amestecă nucile măcinate cu zahărul, esenţa de vanilie, cacaoa, scorţişoara, coaja de lămâie şi puţin lapte până se obţine o cremă destul de densă.
3. După ce a crescut aluatul, se întinde uniform pe planşetă, se presară pasta de nuci pe toată suprafaţa şi se rulează cu atenţie să nu se rupă. Se aşază în tava unsă cu unt. Separat, se bate un albuş cu apă şi se unge bine cozonacul să aibă un aspect plăcut. Se mai lasă 10 minute la dospit.
4. Se încinge cuptorul la 200° C şi se bagă tava în cuptor. Se serveşte cald.