1. Se iau bucăţile de crap şi se spală în 2-3 jeturi de apă rece. Se lasă în sită să se scurgă şi apoi se pun pe un şervet absorbant. Se ung cu ulei de măsline şi se condimentează cu sare grunjoasă şi piper alb.
2. Se lasă să stea la rece 20-30 de minute. Între timp, se pregăteşte grătarul. Se unge cu ceapă pe toată suprafaţa. Se iau roşiile şi se pun pe grătar. Se întorc pe toate părţile şi, după ce s-au rumenit uniform, se pun într-un bol şi se acoperă cu o folie de aluminiu.
3. Se iau bucăţile de crap şi se pun pe grătar. Se lasă 5-6 minute pe fiecare parte. Se curăţă usturoiul şi se taie mărunt. Se amestecă cu sare şi ulei şi se pune peste roşiile rumenite.
4. Salata de roşii se condimentează cu sare şi piper şi, la sfârşit, se adaugă oţetul balsamic şi busuiocul proaspăt. Se amestecă bine şi se pune peste crap. Salata se serveşte cu pâine neagră cu seminţe.
31 decembrie 2010