Cremă caramel cu struguri

1. Se bat spumă albuşurile, apoi se adaugă 4 linguri de zahăr şi romul. Se bat în continuare până când se întăresc din nou şi se pun la rece. Gălbenuşurile se amestecă cu făina, amidonul şi 250 ml lapte rece.

2. Într-o cratiţă cu fundul mai gros, se caramelizează 2 linguri de zahăr. Se lasă puţin să se răcească şi se stinge cu restul de lapte fierbinte, apoi se pune din nou pe foc şi se fierbe până se dizolvă toţi grunjii de zahăr. Se adaugă coniacul, untul şi cealaltă compoziţie, cu gălbenuşuri, amestecând continuu să nu se formeze cocoloaşe. Când crema devine consistentă, se ia de pe foc şi se amestecă cu albuşurile bătute spumă şi zahărul vanilat.

3. Jumătate din struguri se curăţă de sâmburi şi se pun în cremă. Se toarnă crema în boluri sau pahare pentru desert şi se ornează cu restul de struguri.