Cremă de iaurt cu vanilie şi piure de piersici

1. Se spală piersicile şi se curăţă de coajă, se taie cubuleţe, se zdrobesc cu blenderul până se fac piure şi se stropesc cu zeama de lămâie pentru a-şi păstra prospeţimea.

2. Separat, într-un castron, se amestecă siropul de vanilie cu iaurtul şi cu mierea. De preferat ar fi ca această cremă de iaurt să fie amestecată cu mixerul ca să aibă o consistenţă spumoasă şi răcoritoare în acelaşi timp.

3. Se aleg două cupe transparente şi se aşază crema de iaurt, piureul de fructe, se presară zahărul vanilat şi se ornează cu frunze de mentă.

4. Se îmbracă paharele cu folie de aluminiu şi se lasă la congelator în jur 20 de minute.

5. Pentru un aspect apetisant se mai taie o piersică în felii foarte subţiri. Se pune pe beţe ornamentale şi se servesc la desert.