Crenvurşti în aluat

Combinaţia de crenvurşti şi aluat fraged este delicioasă. Încearcă şi tu reţeta de crenvurşti în aluat!

1.    Se pregateste aluatul: se pun într-un castron faina cernuta, sarea si zaharul. În mijloc se toarna apa calda în care s-a dizolvat drojdia, untul topit (lichid) si se framânta un aluat care se lasa la crescut în jur de 30 de minute.

2.    Pe masa pudrata cu faina se întinde aluatul cu sucitorul în
foaie grosuţa. Se taie fâsii late de un deget. Crenvurstii taiaţi pe jumatate, fierţi si curaţaţi de piele în prealabil, se înfasoara pe rând în câte o fâsie de aluat.

3.    În apa care fierbe, se dizolva bicarbonatul de sodiu şi se pun crenvurstii înfaşuraţi în aluat. Se lasa sa fiarba maximum un minut.  Se scot cu spumiera direct în tava tapetata cu hârtie de copt. Se ung cu oul batut cu puţina sare si se presara deasupra seminţe. Se dau la cuptor şi se coc cam 30 de minute la foc micuţ.