Un desert greu de pronunţat, dar foarte uşor de…mestecat, croquembouche înseamnă, efectiv “crocante în gură”. Învaţă să faci aceste gogoşele crocante pline de caramel, care te vor vrăji pentru totdeauna.

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 200 de grade. Amestecă untul, sarea şi o ceaşcă şi jumătate de apă şi fierbe la foc iute. Adaugă făina toată deodată, după ce ai dat vasul deoparte. Amestecă viguros, până ce aluatul se desface uşor de pe vas, circa 2 minute. Pune vasul pe fc şi amestecă aluatul cu o lingură de lemn, circa 2 minute. Incorporează ouăle, unul câte unul, după ce aluatul s-a răcit puţin.

Fă gogoşele din aluat cu o lingură umezită. Pune-le la cuptor într-o tavă, pe hârtie de copt. Gogoşelele se ţin la foc iute circa 10 minute, apoi încă 15 minute la foc mic.

Amestecă o ceaşcă de lapte şi zahărul pentru umplutură pe foc. Separat, amestecă restul de lapte cu amidonul şi gălbenuşurile. Amestecă fără oprire şi toarnă jumătate din laptele dulce fierbinte peste laptele rece. Puen amestecul pe foc şi lasă să scadă puţin. Adaugă vanilia şi dă la rece.

Amestecă untul cu mixerul până devine pufos, apoi adaugă laptele gros de la rece, menţinând mixerul al viteză medie, circa 4 minute. Pune crema de unt şi vanilie într-un poş.

Umple gogoşelele pentru croquembouche cu crema de unt.

Pentru caramel, pune 2 ceşti de zahăr şi ½ ceaşcă de apă pe foc şi amestecă până obţii un caramel frumos şi aromat.

Toarnă caramel peste gogoşele, sau înmoaie fiecare biluţă umplută de croquembouche în caramel şi ornează cu decoraţiuni, într-o piramidă.