Cuib de pasăre
Învaţă să prepari un cuib de pasăre cu aromă de portocale.
Mod de preparare:
1. Într-o tavă se pune fideaua, pe cât posibil cu fire lungi, fără să fie fărâmiţată. Se topeşte untul şi apoi se toarnă fierbinte peste toată cantitatea de fidea, care se lasă să se înmoaie.
2. Fideaua umezită cu unt se împarte în 6 benzi care se rulează uşor şi se aşază în forme de brioşe sau de tarte mici. Se dau la cuptor pentru 20 de minute.
3. Între timp, 200 ml apă cu zahărul şi sucul de lămâie se fierb 15 minute pentru a obţine un sirop gros.
4. Cuiburile se scot din forme, se umezesc cu sirop turnat puţin câte puţin. În restul de sirop se pun fisticul şi apa de flori de portocal şi se fierb 5 minute. Se scurg apoi boabele de fistic, se aşază în centrul fiecărui cuib şi se servesc.