- Cartofii noi se lasă câteva ore în apă să se înmoaie coaja şi, cu un burete special, se îndepărtează apoi uşor. Se clătesc bine şi se pun să fiarbă în apă cu sare.
- După ce au fiert, se scot din apă, se lasă într-o sită la scurs, apoi se scoate miezul cu atenţie ca să nu se rupă. În fieacare cartof se pune puţin unt şi se aşază în tavă.
- Separat, se pun într-un bol miezul de la cartofi, ouăle, untul moale, telemeaua rasă, smântâna şi mărarul tocat mărunt. Se pasează cu blenderul şi apoi se umplu cartofii.
- Se bagă tava cu cartofii noi umpluţi în cuptorul încins în prealabil şi se răsucesc de pe o parte pe cealaltă, ca să se coacă uniform.
- În acest timp, se coc ardeii, se curăţă de coajă şi de seminţe, se taie fâşii şi se pregătesc cu ulei, sare, piper şi oţet balsamic. Cartofii se servesc cu garnitura de ardei copţi şi cu salată verde.
Cuibuşoare cu brânză
80 minute
Mediu