Curcan învelit
Carnea de curcan este uşoară, slabă şi sănătoasă. Uite cum să prepari un curcan învelit, mai ceva ca americanii!
1. Pasarea se curaţa foarte bine atât la interior, cât si la exterior. Se asaza în tava de copt.
2. Se acopera pieptul cu felii subţiri de bacon care se încaleca puţin, se stropeste totul cu untul topit si se presara cu sare si piper.
3. Se da tava cu pasarea la cuptor pentru o ora. Apoi, se toarna în tava supa preparata din concentrat de pui, se presara cimbrul, se pun merele taiate în doua si se mai lasa la cuptor pentru înca o ora. Pasarea se stropeste deseori cu sosul din tava.
4. Cu 5 minute înainte de a scoate curcanul de la cuptor, se unge cu miere. Dupa coacere, curcanul se înveleste 10 minute în folie de aluminiu si se lasa asa. Sosul din tava se strecoarasi se pune pe foc. Se lasa la fiert pâna ce devine mai gros. Se aduce curcanul cu mere alaturi si sosul separat.