Curcubeu de fructe

Mod de preparare îngheţată piersici/fructe de pădure:
1. Ouăle întregi se mixează cu 200 g zahăr, până compoziţia devine spumă. Se adaugă fructele tăiate, apoi se adaugă smântâna. Se mixează din nou 2 minute, după care se pune compoziţia într-o caserolă cu capac şi se dă la congelator 6 ore.
2. Îngheţata se scoate şi se amestecă cu frişca, apoi se omogenizează şi se dă din nou la congelator circa o oră.
Mod de preparare îngheţată ciocolată:
1. Laptele se pune într-o crăticioară şi se încălzeşte la foc mic. Se adaugă ciocolata ruptă bucăţi mici şi se lasă la topit. Nu trebuie să fiarbă laptele. Se adaugă cacaua şi se amestecă.
2. Se pun banana, laptele cu ciocolata şi romul în blender şi se mixează un minut. Compoziţia se pune într-o caserolă de plastic cu capac şi se dă la congelator. După 45 minute se amestecă îngheţata foarte bine (1 minut), apoi se pune iar în congelator, unde se mai lasă 5 ore.
3. Îngheţata de ciocolată şi de fructe se pune în cupe, se adaugă mure, coacăze, frişcă şi sticks-uri cu ciocolată, iar la final se adaugă câte o frunză de mentă.