1. Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. Se scot din apă după ce au fiert şi se curăţă de coajă. Se lasă la răcit câteva minute şi apoi se taie jumătăţi.

2. Se scoate mijlocul cu atenţie să nu se rupă şi se aranjează pe un platou ornaţi cu felii de ardei sau gogoşar şi frunze de salată sau rucola.

3. Separat, se curăţă ciupercuţele, se spală şi se toacă mărunt. Se călesc în puţin unt sau ulei de măsline, împreună cu ceapa tocată cubuleţe, până se înmoaie şi se amestecă cu sare, piper, susan şi stafide. Se lasă să scadă şi se leagă cu caşcavalul ras.

4. Se umplu jumătăţile de cartofi, se aşază căpăcelele şi se bagă 20 de minute la cuptor să se rumenească. Cartofii se ornează cu crenguţe de rozmarin.