Delicatesă cu paste şi spanac

80 minute
Usor
  1. Pentru început, se pun pastele să fiarbă conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se stropesc în timp ce fierb cu puţin ulei, ca să nu se lipească între ele.
  2. După ce au fiert, se scot în sită şi se lasă sub jetul de apă rece. Pastele se trec prin unt topit şi se amestecă cu usturoiul tocat mărunt şi cu spanacul fiert în prealabil.
  3. Separat, se taie pieptul de pui cubuleţe şi se prăjeşte în restul de unt. După ce s-au rumenit cubuleţele de pui, se amestecă cu restul compoziţiei, se condimentează cu sare şi piper şi se toarnă în tava tapetată cu unt şi cu pesmet.
  4. Se întinde compoziţia uniform, cu ajutorul unei palete speciale, şi se garniseşte cu caşcaval ras. Se bagă în cuptorul încins şi, după ce s-au rumenit, pastele se servesc ornate cu pătrunjel verde.