Dovleacul este gustos, sănătos, versatil şi uşor de preferat. Uite cum să prepari o delicatesă cu dovleac!
1. Pentru aluat, se freaca galbenusul cu zaharul si, dupa ce amestecul se albeste, se adauga apa sau laptele. În faina se pune untul taiat bucaele si se farâmieaza cu degetele pâna ce se obin firimituri de faina amestecata cu unt.
2. Apoi, faina si untul desfacute se aduna si se adauga amestecul de oua cu lapte (apa). Se amesteca pâna ce se obine un aluat omogen. Se întinde aluatul si se asaza în tava de copt, se gaureste cu furculia si se da la rece.
3. Între timp, dovleacul ras se soteaza într-o tigaie cu un praf de sare. Dupa ce s-a înmuiat, se mixeaza pentru a obine un piure fin.
4. Se amesteca zaharul, frisca, ouale si faina si apoi se adauga piureul de dovleac. Toata umplutura se toarna peste aluatul deja întins în tava. Se lasa la cuptor pentru 45 de minute. Se lasa sa se raceasca în tava si apoi se taie si se serveste presarata cu scorisoara si cu un mo de frisca.