1. Ouăle pentru blat se separă. Untul se freacă separat cu zahărul, gălbenuşurile, coaja de lămâie şi praful de sare. Se adaugă făina şi, la sfârşit, albuşurile bătute spumă în prealabil. Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu hârtie de copt, într-un strat uniform. Se coace la foc potrivit 20 minute. Se lasă la răcit, se taie blatul în două şi se umple cu gem de zmeură.

2. Crema se prepară astfel: se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă făina şi se subţiază treptat cu laptele, fiert înainte cu batonul de vanilie. Se aşază vasul pe baie de abur, amestecând continuu, până se îngroaşă. Se ia de pe foc şi se bate până se răceşte.

3. Pentru servire se poate monta prăjitura fie într-un bol mare din sticlă transparent, fie în cupe sau boluri mici. La fundul vasului se pun câteva linguri de gem, apoi se aşază în straturi cuburi de blat umplut cu gem. Când vasul este aproape plin, se toarnă peste blat un strat fin de cremă de vanilie, iar deasupra un strat de gem de zmeură. Se ornează cu cremă de vanilie şi fructe.