Delicatesă cu nuci

1. Se face un sirop din zahăr, 3-4 linguri de apă, coajă de lămâie şi de portocală, vanilie şi se amestecă cu nucile până se obţine o cremă groasă.

2. Separat, într-un ibric, se topeşte margarina şi se lasă să se răcească la temperatura camerei.

3. Se dă drumul la cuptor, se pregăteşte o tavă, se unge fiecare foaie de plăcintă şi se aşază în tavă. O foaie de plăcintă, un rând de cremă şi tot aşa, până la ultima foaie de plăcintă.

4. Se bagă la cuptor şi cât timp se coace, se pregăteşte glazura de portocale. Se taie 3 portocale în felii subţiri şi se pun cu zahăr la baie de aburi. Astfel se va obţine o dulceaţă de portocale. După ce s-a copt plăcinta, se toarnă glazura şi se porţionează. Se serveşte ornată cu frunzuliţe de mentă.