Deliciu cu castane

1. Pentru blat, ouăle se separă, iar albuşurile se bat spumă împreună cu zahărul. Gălbenuşurile se bat şi ele spumă şi se adaugă peste albuşuri împreună cu făina, cacaoa şi pesmetul. Se amestecă totul bine şi se toarnă într-un vas tapetat cu hârtie de copt. Se coace aproape 30 de minute. Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească şi se taie radi­al în două părţi egale.

2. Pentru cremă, gelatina se înmoaie în puţină apă, se pune într-un ibric cu lapte şi se fierbe la foc mic. Piureul de castane, mascarpone, zahărul, zahărul vanilat şi romul se amestecă într-un vas şi se adaugă peste gelatina dizolvată în lapte.

3. Inelul de la forma de tort sau unul făcut din carton pe mărimea blatului se aşază pe un platou. În interiorul lui se aşază prima felie de blat şi se acoperă cu crema de castane. Se acoperă cu a doua felie de blat şi lasă la frigider două ore să se întărească. Apoi se înveleşte în frişcă, se presară deasupra ei zahăr pudră, scorţişoară şi ciocolată rasă fin. Se decorează cu flori de frişcă.pe margine.