Desert de post cu mere
1. Se freacă margarina cu zahărul şi zahărul vanilat până când devin spumoase, se adaugă coaja de lămâie, praful de copt stins în zeama de lămâie, apa minerală şi la sfârşit făina cernută.
2. Se amestecă uşor, cu un tel, în sensul acelor de ceasornic şi se toarnă în tava tapetată cu margarină şi făină. Se bagă în cuptorul bine încins şi se lasă să crească 20 de minute.
3. Separat se curăţă merele de coajă şi se scot cotoarele. Merele se dau prin zahăr tos şi se umplu cu migdale măcinate amestecate cu stafide, coajă de lămâie, iar deasupra se pun vişine din dulceaţă.
4. Merele umplute se aşază în tava cu aluatul pe jumătate crescut, se presară scorţişoară şi se mai lasă 20 de minute în cuptor să se rumenească. Prăjitura cu mere se serveşte rece, pudrată cu zahăr şi ornată cu frunze de mentă şi frişcă.