Desert: Gogoşi cu magiun şi brânzică de vaci
►Se face un aluat din drojdia fărâmiţată, 1 linguriţă de zahăr pudră, cca 2 linguri de făină şi 3 linguri de lapte. Se lasă să crească. Se topeşte untul şi se amestecă cu restul de zahăr şi zahărul vanilat, până se
obţine o spumă.
► Se toarnă restul de făină într-un castron. Se adaugă sarea, restul de lapte, romul, oul şi se amestecă până când se obţine o compoziţie omogenă. Se încorporează maiaua şi spuma de zahăr şi se frământă bine, până se obţine un aluat dens.
► Se întinde aluatul pe o planşetă presărată cu făină şi se formează gogoşele mai plate, care se prăjesc apoi în ulei încins, până când au o culoare auriu închis.
► Se pune pe fiecare gogoaşă puţin magiun, iar deasupra puţină brânză de vaci rasă.