1. Cuptorul se încălzeşte la 200°C şi se acoperă o tavă cu hârtie de copt.
2. Albuşurile, sarea şi 5 linguri de apă caldă se bat spumă cu telul. Gălbenuşurile se bat cu 200 g zahăr, 1 zahăr vanilat, apoi se încorporează făina şi praful de copt, se amestecă cu spuma de albuşuri şi se bate bine. Se pune în tavă şi se coace 10-12 minute.
3. Se scoate aluatul de biscuiţi, se pune pe un şervet şi se lasă să se răcească. Brânza de vaci, smântâna, siropul de amaretto, 50 g de zahăr şi un pachet de zahăr vanilat se amestecă în castron. Frişca se amestecă cu întăritorul de frişcă şi se încorporează în amestecul de brânză cu amaretto. Aluatul de biscuiţi se rupe în bucăţi mici şi se amestecă cu amaretto.
4. Fulgii de cocos se pun pe o planşetă. Compoziţia se împarte în trei. Dintr-o porţiune se fac cca 8 mingiuţe mai mici, iar din celelalte 2 porţiuni se formează 8 mingiuţe mai mari. Se dau prin fulgii de cocos şi se asamblează. Pălăria se face din ciocolată topită pe baie de abur aşezată pe un biscuite; nasul se face din morcov, papionul din feliuţele de portocală confiată; ochii şi nasturii se fac din bănuţii de ciocolată.
Desert: Om de zãpadã delicios
Usor