Desert: Prăjitură cu brânză şi afine

► Se amestecă pudra de vanilie cu o cantitate mică de lapte. Se fierbe restul de lapte cu 50 g de zahăr, apoi se adaugă laptele amestecat cu pudra de vanilie şi se mai fierbe înăbuşit, timp de 1 minut, până când se obţine o cremă groasă. Se lasă să se răcească şi se presară zahăr vanilat.
► Se pune brânzica de vaci într-un castron, se adaugă restul de 150 g de zahăr şi se amestecă. Untul se taie cubuleţe şi se încorporează treptat în compoziţia de brânză. Se amestecă, turnându-se încet şi smântâna.
► Se taie blatul de prăjitură în 32 de cercuri mici. Se spală afinele. Se umplu formele de prăjitură cu jumătate din cercurile de aluat, se întinde 2/3 din compoziţia de brânză, se încorporează în ea jumătăţi de afine. Se acoperă cu cercurile de aluat rămase şi se dă la rece. Se acoperă cu restul de 1/3 din compoziţia de brânză înainte de servire şi se decorează cu afine.