1. Înainte de a pregăti prăjitura, untul și ouăle se lasă 2-3 ore la temperatura camerei pentru a nu se tăia compoziția.
2. Se pune untul într-un bol și se amestecă cu zahărul și zahărul vanilat. Se adaugă coaja rasă de lămâie și zeama și se obține o cremă fină.
3. Se pun ouăle unul câte unul și un praf de sare. Se bat bine și, la sfârșit, se adaugă făina cernută. Se amestecă ușor, în același sens. Se tapetează tava cu hârtie specială pentru copt.
4. În tavă, se toarnă jumătate din compoziție și se aranjează un rând de vișine, scurse de zeamă, în prealabil. Se presară un strat subțire de griș, ca să nu se lase şi se toarnă restul de compoziție.
5. Se întinde compoziția uniform cu o paletă specială și se introduce tava în cuptor la 120˚ C. După ce s-a copt, se scoate și se lasă să se răcească. Se taie și se pudrează cu zahăr. Se servesc ornate cu frunze de mentă.
16 august 2012