1. Se separă ouăle, gălbenușurile se amestecă cu zahărul, un praf de sare, zahărul vanilat și untul moale. Albușurile se bat spumă și se omogenizează cu crema de gălbenușuri. Se amestecă ușor să nu se lase. La sfârșit, se adaugă făina cernută.
2. Se iau 3 linguri din compoziția pentru blat, se pun în forma tapetată cu hârtie pentru copt și se coace prima foaie albă. Foaia subțire se lasă
15 minute, apoi se scoate cu grijă să nu se rupă. În restul de compoziție,
se adaugă cacaua cernută și se amestecă ușor. Se toarnă în tava
tapetată cu hârtie și se lasă la cuptor 30-40 de minute.
3. Între timp, se prepară cremele. Pentru crema 1, se topește ciocolata la baie de aburi, untul se freacă cu zahărul și se obține o cremă pufoasă. Se adaugă romul, smântâna și, la sfârșit, ciocolata. Se omogenizează și se lasă la rece.
4. Pentru crema 2, gălbenușurile se freacă cu zahărul,
se adaugă făina și cacaua cernute şi laptele și se fierb. După ce s-a întărit crema, se dă de-o parte, se adaugă untul și nucile măcinate.
5. Se scoate blatul din cuptor, se lasă să se răcească și se taie pe orizontală în 2 părți inegale, una subțire și una mai groasă. Se aranjează tortul. Prima foaie, cea albă și subțire, se așază la bază, se pune primul rând de cremă cu nuci, la mijloc se aşază foaia groasă de blat, un strat de cremă de unt, a treia foaie de blat și se îmbracă cu restul de cremă. Se ornează cu ciocolată și cu nuci caramel. Se bagă la rece, se lasă câteva ore şi apoi se servește.
7 august 2012