Doboş tras în ciocolată
1. Se freacă untul cu zahărul, se adaugă zahărul vanilat, coaja de lămâie şi ouăle, unul câte unul. Se cerne făina şi se amestecă uşor să nu se lase sau să facă cocoloaşe.
2. Se tapetează formele cu hârtie de copt şi se toarnă o parte din aluat. Se presară nuca de cocos tăiată julien şi se întinde foaia. Restul de compoziţie se amestecă cu cacaua cernută, se întinde pe o altă formă şi se bagă în cuptor cu cealaltă formă.
3. În acest timp, se pun gălbenuşurile într-o cratiţă şi se amestecă cu laptele călduţ, zahărul, cacaua, cafeaua solubilă şi se pune să fiarbă la baie de aburi. După ce s-a răcit, se amestecă cu untul şi cu romul şi se bagă la rece.
4. Foile se taie, se suprapun, se ung cu puţină cremă, se îmbracă în cremă, se ornează cu ciocolată topită la baie de aburi şi fulgi de migdale.