Dovleac nobil cu ciuperci
1. Se încinge cuptorul la 175 °C. Se spală dovleacul şi se taie în 4 felii. Acestea se îmbracă în folie de aluminiu şi se pun într-o tavă, în cuptorul încins în prealabil. Se lasă la copt 25 de minute.
2. Separat, se spală ciupercile şi se curăţă, apoi se toacă mărunt. Acestea se amestecă, într-un bol, cu carnea tocată, cu pâinea înmuiată în apă, cu oul, cu ceapa curăţată şi tăiată mărunt şi cu ghimbirul curăţat şi dat pe răzătoarea mică. Compoziţia se amestecă bine şi se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se căleşte apoi 15-20 de minute, în ulei.
3. Se scot feliile de dovleac de la cuptor, se desfac din folie şi se umplu cu compoziţia de ciuperci cu carne, apoi se pun una lângă alta şi se bagă din nou la cuptor, pentru încă 15-20 de minute. După ce s-a rumenit, se scoate din cuptor şi se serveşte cu parmezan ras, pe desupra.