Dovleac umplut

1. Pentru început, se spală dovleceii şi se taie în aşa fel încât să poată să fie umpluţi. Se curăţă de miez şi seminţe cu ajutorul unei linguri, se ung cu ulei sau unt topit şi se bagă în cuptorul încins.

2. În acest timp, se pregătesc celelalte legume. Vinetele şi ardeii capia se coc, se curăţă şi se toacă mărunt. Ciupercile se curăţă, se spală şi se toacă şi ele.

3. Ceapa se taie solzişori şi se căleşte în puţin ulei, se adaugă ciupercile, se călesc câteva minute, apoi se pun vinetele coapte şi ardeii şi se amestecă cu o lingură de lemn.

4. Roşiile se opăresc, se pasează cu blenderul şi se toarnă în compoziţia de pe foc. Se lasă să scadă la foc potrivit şi se amestecă cu puţin pesmet. Se scot dovleceii, se umplu cu această compoziţie, apoi se mai lasă câteva minute în cuptor să prindă crustă. Se servesc ornaţi cu parmezan.