Dovlecei gratinați
1. Se curăță usturoiul, se taie mărunt și se călește în puțin ulei de floarea-soarelui. Se adaugă carnea de pui și se călesc în continuare la foc mic. Se condimentează cu sare și piper. La sfârșit, se adaugă pesmetul și se lasă să se răcorească.
2. Dovleceii se spală bine și se taie felii medii. Se condimentează cu sare și piper și apoi se prăjesc în uleiul încins. Se lasă să se rumenească uniform și apoi se scot în sită să se scurgă.
3. Se tapetează tava cu unt și pesmet, se aranjează dovleceii, se pune compoziția de carne, se acoperă cu dovleceii iar, pe deasupra, se pun rondele de roșii.
4. Se bagă în cuptor, iar între timp se pregătesc ardeii. Se spală, se curăță de sâmburi și se taie cubulețe. Se perpelesc în unt, se condimentează cu sare și piper și se toarnă peste dovlecei. Se servesc ornați cu parmezan și pătrunjel proaspăt.