Dovlecei umpluți

1. Se spală și se curăță dovleceii. Se taie și se scoate miezul cu ajutorul unei lingurițe cu coadă lungă. Până se umplu cu compoziția de carne, se lasă cu gura în jos, să se scurgă pe un prosop absorbant.
2. Se curăță ceapa, se taie solzișori și se călește în ulei atât cât să devină transparentă, apoi se lasă să se răcorească. Se pune carnea tocată într-un bol și se amestecă cu ceapa, orezul și cu ardeii tocați mărunt. Se adaugă oul și condimentele. La sfârșit, se adaugă verdeața tocată mărunt și se frământă bine.
3. Se umplu dovleceii cu carne și se aranjează în tava unsă cu ulei. Printre dovleceii umpluți se strecoară și miezul de dovlecel și piureul de roșii.
4. Se lasă să fiarbă la foc potrivit. Se adaugă apă călduță dacă mai este nevoie și se bagă în cuptor să se rumenească. Se servesc cu smântână și se ornează cu mărar.