Drob de miel

145 minute
8 portii
Mediu

1. Toată carnea se spală, se taie bucăţi şi se pune la fiert în apă cu sare, boabe de piper, cimbru şi oregano, aproximativ o oră. Morcovii se curăţă, se spală, se taie rondele şi se călesc într-o tigaie încinsă cu unt.

2. Carnea fiartă şi morcovii căliţi se dau prin maşina de tocat. Se amestecă cu ficatul, inima şi rinichii tăiate cubuleţe, franzela înmuiată în supa în care a fiert carnea, ceapa, usturoiul, mărarul şi pătrunjelul, toate tocate mărunt, ouăle crude, o jumătate de linguriţă de sare şi piper măcinat.

3. Prapurele bine spălat şi păstrat la rece în apă cu sare şi oţet se scurge bine de apă şi se pune într-o tavă unsă cu puţin unt, apoi se adaugă compoziţia de drob şi se acoperă cu prapurele lăsat pe margini. Dacă prapurele este mai mic, acesta se pune numai deasupra, iar tava se tapetează cu puţină grăsime şi pesmet. Se pune tava în cuptorul încins şi se coace la foc iute, 45-55 de minute. În ultimul sfert de oră, dacă drobul este prea rumen, se mai reduce puţin focul.