Învață să prepari un dulce păcat tot mai popular și prezent în ultima vreme, pe care îl poți servi ori simplu ori să îl adaugi în componența altor deserturi. Dulce de leche se numește și vine din America de Sud. Noi i-am spune, simplu, cremă de caramel.
Pentru început, trebuie să vă înarmați cu multă răbdare, deoarece durează aproximativ 3ore până obțineți rezultatul. Vestea bună este că nu trebuie să stați foarte mult de el, dacă urmați pașii propuși de noi. Este de ajuns să stați prin zona bucătăriei și să amestecați o dată la 30 de minute.
Să începem! Pregătiți o oală mare, înaltă, cam de 3-4 litri. Amestecați în ea laptele cu restul ingredientelor și dați focul mare. Când începe să fiarbă, amestecați și puneți oala pe ochiul cel mai mic, cu focul cel mai mic. Lăsați pe foc 3 ore, amestecând – cum am spus mai sus – la fiecare 30 de minute. După ce trec cele 3 ore veți obține o minunată cremă “bronzată” de lapte. Turnați crema vâscoasă în borcănele pregătite în prealabil și, când se răcesc, puneți-le la frigider.
Și stați fără grijă: fierberea lentă îi dă un termen de garanție destul de lung deliciosului dulce de leche!
Foto: dulce de leche / shutterstock