Ecler cu frişcă şi glazură
1. Într-o oală de 1-2 l se pun la fiert 125 ml de apă, untul şi sarea. Se lasă să fiarbă în clocote, se pune făina şi se opreşte focul. Se amestecă să nu se formeze cocoloaşe, se pun ouăle pe rând, omogenizându-se. Se toarnă în tavă fâşii lungi. Se bagă în cuptorul bine încins şi se lasă în jur de 15 minute pe o parte şi 15 pe cealaltă. Se lasă la răcit, apoi se crestează pe mijloc.
2. Pentru cremă: se desfac ouăle şi se bat cu puţină sare, se amestecă cu zahărul, făina şi laptele fierbinte şi la sfârşit se pune batonul de vanilie, apoi se pun la fiert. Se amestecă continuu să nu se prindă făina. După ce a dat în 2-3 clocote, se opreşte focul şi se pune untul care se încorporează în cremă.
3. Se umplu cu crema caldă. Glazura de ciocolată se pregăteşte la baie de aburi, apoi se pune peste jumătate din fiecare ecler.