Eclere

Apa, uleiul si sarea se fierb impreuna pana cand clocotesc…se ia vasul de pe foc si fara sa lasam la racit se amesteca cu mixerul faina in ploaie…apoi se adauga ouale, continuand sa mixam…ouale le amestecam pe rand fiecare incorporandu-l bine in compozitie…
…compozitia rezultata trebuie sa fie pastoasa…tapetam o tava cu putin ulei si faina…compozitia se toarna intr-o punga pe care o taiem usor la varf si turnam in tava asa ca in imagine…dam la cuptor pana cand eclerele formate se rumenesc bine…dupa ce le scoatem din cuptor le lasam sa se raceasca apoi le taiem la mijloc in doua pe o parte…daca a iesit bine aluatul, mijlocul trebuie sa fie gol…
…crema Dr.Oetker se prepara la rece cu lapte…eu am pus cu 100 ml. mai putin lapte pentru a obtine o crema mai groasa…aceasta am amestecat-o cu untul pe care l-am frecat dinainte cu zaharul vanilat…am folosit mixerul…
…si crema am turnat-o intr-o punga pe care la fel am taiat-o la unul din colturi (improvizatii din lipsa de ustensile corespunzatoare)
…se umplu eclerele cu crema…
…cuburile de ciocolata menaj se pun intr-o canita sau craticioara pe foc impreuna cu uleiul…se amesteca in continuu pana ciocolata se topeste…se lasa putin la racit apoi cu o lingurita se stropesc eclerele…sau se poate folosi dispozitivul pentru ornat torturi…
…pofta buna!…